پیشینه و فلسفه­ وجودی

پس از آنکه شورای برنامه‌ریزی راهبردی در بهمن‌ماه 1393 تصمیم گرفت پیاده‌سازی برنامه‌ی راهبردی دانشگاه به عهده‌ی نهادی در درون‌ دانشگاه باشد، ایده‌ی داشتن یک مرکز برای این کار، شکل گرفت. با توجه به آنکه مدیریت منابع برای دانشگاه یک دغدغه به شمار می‌آید و به ­روشنی باید همراستا با برنامه­ ی راهبردی انجام شود، پیشنهاد برپایی مرکز برنامه ­ریزی راهبری و توسعه ­ی منابع پذیرفته شد.
مرکز در دی‌ماه 1396 و پس از تصویب برنامه ­ی راهبردی در شورا و سپس هیأت امنای دانشگاه، برای پیاده سازی این برنامه پایه ­گذاری شد و کار خود را از اسفند همان سال، آغاز کرد. این مرکز نوپا، علاوه بر برنامه ­ریزی و فراهم کردن پیشنیازهای پیاده­ سازی آن، وظیفه­ ی بودجه ­ریزی و پایش و ارزیابی عملکرد در بخش­ های گوناگون دانشگاه و نیز تدوین و ارائه­ ی گزارش­ به وزارت عتف و سایر نهادهای بالادستی را بر عهده دارد.
 

قلمرو فعالیت


مرکز به عنوان مشاور ریاست دانشگاه برای برنامه­ ریزی، بودجه­ ریزی و مدیریت عملکرد نقش­ آفرینی می­کند. در کنار آن، مرکز، در نقش تصمیم­ ساز، گزینه‌هایی را به ریاست، پیشنهاد می­دهد تا تصمیم­ های بهتری گرفته شود. همراستا کردن فعالیت­ها دیگر­ وظیفه­ ی مرکز است؛ به عبارت دیگر، مرکز، حرکت نهادهای گوناگون دانشگاه از جمله دانشکده­ ها، پژوهشکده­ ها و معاونت­ ها را در راستای راهبرد، هم­آهنگ می­کند.
​​​​​​​

اهداف

مرکز نهادی است که در به­ کار بستن مفاهیم حوزه­ های راهبرد، بودجه­ بندی و مدیریت عملکرد در فرایندها و برنامه­ های عملیاتی دانشگاه، کارشناسانه کار می­کند.
راهبرد باید منابع سازمان را به ­طور بهینه برای تحقق اهدافِ برگرفته از سیاست­ ها به­ کار بگیرد. افزایش بهینگی و اثربخشی یکی از ارزشمندترین اهدافی است که مرکز دنبال می­کند.
بودجه­ بندی منابع، از جمله منابع مالی، انسانی، سخت­ افزاری و نرم ­افزاری که سبب افزایش شفافیت و کیفیت در تصمیم­ سازی برای دانشگاه و به دنبال آن پیشرفت تندتر می­شود از دیگر اهداف مرکز است.
دیگرهدف مرکز، مدیریت عملکرد است که تصویری کلان از چگونگی عملکرد مراکز بودجه ای دانشگاه ارائه می­کند و می­تواند زمینه­ ساز ­تصمیمات کلان آینده در دانشگاه باشد.

 
.
Responsive Image